Aktualitások


E-learning elméleti képzés

E-learning elméleti képzésünket bármikor megkezdheti szabad ütemtervvel

Részletek

Elsősegély tanfolyam

Júniusban újra indul a közúti elsősegély vizsga és tanfolyam

Részletek

Tantermi elméleti képzés

Tantermi képzés indul 2020.06.08.

Részletek

Elsősegély tanfolyam

A Magyar Vöröskereszt megyei és fővárosi ügyfélszolgálatai újból fogadják a jelentkezéseket a jogosítványhoz szükséges közúti elsősegélynyújtó vizsgára, ami 2020. június 2-tól országszerte szigorított járványügyi eljárásrendben indul újra.

Az Elsősegélynyújtó Munkabizottság szakemberei kidolgozták a vizsgáztatás járványügyi biztonsági előírásait, és eszerint fogadják júniustól a vizsgázókat. A koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében a vizsgán kötelező lesz az egyéni védőeszköz viselése, ezért a vizsgázóknak az orrot és a szájat eltakaró maszkban kell érkezniük és vizsgálókesztyűt is kell magukkal vinniük! A távolságtartási szabályoknak megfelelően egy vizsgakabinetben egyszerre legfeljebb négy vizsgázó tartózkodhat, valamint a helyszíneken további biztonsági intézkedések (rendszeres szellőztetés és fertőtlenítés, kézfertőtlenítők és tájékoztatók kihelyezése, stb.) is bevezetésre kerülnek. A létszámkorlátozás miatt előfordulhat, hogy esetleg a megszokottnál későbbi dátumra lehet csak időpontot foglalni.

A vizsga menete és a vizsgázók értékelése is megváltozik. A vizsga elején és végén kezet kell mosniuk a helyszínen, vagy a kihelyezett kézfertőtlenítőket kell használniuk. A szakmai követelményrendszer pedig átmenetileg módosul, az újraélesztésnél a befúvásos lélegeztetés átmenetileg kikerül a gyakorlatsor kötelező elemei közül. Helyette a vizsgázó kérésére egyperces folyamatos mellkaskompresszióval is teljesíthető lesz ez a vizsgaelem. A módosításnak az a célja, hogy a vizsgázók a szoros kontaktussal járó gyakorlat helyett más módon adhassanak számot a tudásukról. A vizsgázók a páros gyakorlatok mellőzését is kérhetik, helyettük önmagukon vagy egy erre alkalmas szemléltető eszközön kell bemutatniuk az ellátást.

Hasonlóan szigorú feltételekkel a felkészítő tanfolyamok is elindulnak júniusban. A most érvényben lévő intézkedéseket a Magyar Vöröskereszt a járványügyi helyzet alakulásának megfelelően rendszeresen felülvizsgálja, az előírásokról a szervezet ügyfélszolgálatain vagy a www.voroskereszt.hu/elsosegely/vizsgak/ felületen lehet részeletesen tájékozódni.

 

A 219/2020 (V.21) kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt az elsősegélynyújtó vizsgaigazolás bemutatása nélkül is átvehetik a vezetői engedélyt mindazok, akik az okmány kiállításához szükséges többi feltételt korábban már teljesítették.
 

Közúti elsősegély vizsga akkor szükséges, ha még nincs semmilyen kategóriájú vezetői engedély, vagy már a meglévő vezetői engedélyben a legutoljára megszerzett kategória 1984 előtti.

A vizsga alól mentességet kaphatnak a 31/1992.(XII.19.) NM rendelet alapján az egészségügyi végzettséggel rendelkezők.

A közúti elsősegélynyújtás ismeretek megszerzése a járművezető-képzéstől független, megszerzésére a járművezető tanfolyam előtt, közben és után is van lehetőség, de célszerű a forgalmi vizsga előttig megszerezni, mert a vezetői engedély kiadásának feltétele.

Ha a járművezető tanfolyam megkezdése előtt már rendelkezik az igazolással, kérjük, hogy a tanfolyamra való jelentkezésekor hozza magával.

Az elsősegély vizsgára felkészítő tanfolyam nem kötelező, de ajánlott, mivel a vizsgán a gyakorlati szituációkat mindenkinek kötelező bemutatni, amit a gyakorlati oktatás során lehet elsajátítani.

A közúti elsősegély vizsgára felkészítő tanfolyamot a Magyar Vöröskereszt szervezésében szombati napon, valamint az autósiskola szervezésében havonta két délutáni elfoglaltsággal lehet igénybe venni. A felkészítésen a sikeres vizsgához szükséges elméleti és gyakorlati tudás sajátítható el. Az elsősegély tanfolyam ára 11 700 Ft, amit készpénzzel van lehetőség rendezni a tanfolyamra való jelentkezéskor.

A felkészítő tanfolyamra jelentkezni lehet a Magyar Vöröskeresztnél illetve az autósiskolánál. Az elsősegély vizsga helyszíne minden esetben: Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezet, Győr, Lajta u. 38. Az elsősegély vizsga díja 8 200 Ft, melyet csekken a Vöröskereszt számlájára postán kell feladni, vagy a Vöröskereszt pénztárába befizetni.

A sikeres vizsga után egyszerre kiállítják az elsősegély kártyát.
Vissza az előző oldalra!
Charlie Autósiskola - Magyar